Samsung демонстрираше дека преклопниот уред е нешто големо!

Објавено на 08.11.2018 во НовостиSamsung демонстрираше дека преклопниот уред е нешто големо!

За време на презентацијата на Samsung Infinity Flex дисплеј во преклопниот телефон е откриено дека сега тоа е многу големо нешто и дефинитивно не е маркетинг трик.  Уредот се претвара во голем 7.3-инчен „таблет“ кога ќе се расклопи, кој располага со новиот One UI кориснички интерфејс од новиот Android „преклопен“(foldable) интерфејс, со можноста за префрлање од смартфон дисплеј во поголем дисплеј како на таблет.

Ова е нешто волшебно во светот на технологијата. За време на презентирањето на телефонот на преклоп, компанијата надворешниот екран ќе биде достапен како регуларен модел со смартфон алатки, со опции за користење на апликации без отварање на уредот. Кога го користите како таблет, уредот ќе запамти каде сте застанале во моментот кога сте го преклопиле и повторно сте се вратиле во истиот режим со голем дисплеј, па така апликацијата ќе ве чека активирана.

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}