Долга редица во германската продавница за Tesla Model 3

Објавено на 19.11.2018 во НовостиДолга редица во германската продавница за Tesla Model 3

Илон Маск сигурно сега се смешка за побарувачката на Tesla Model 3, затоа што секој час се бараат по 50 вакви модели за продажба. Големиот успех со ова возило е што за само 3 месеци се произведени повеќе од 50.000 автомобили од Tesla Model 3.

Следниот голем чекор на Маск е да се реализира производство на над 7.000 парчиња неделно, до крајот на ноември, што е еднакво на 50 примероци секој час. Шефот на Tesla Inc. потврдува дека нарачките за Tesla Model 3 до 30 ноември ќе се испорачаат најдоцна до 31 декември. Во меѓувреме можеме да ги видиме гужвите пред продавницата на Tesla во Германија и големиот интерес за Model 3.

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}