Уште еден како Илон Маск сака да освојува нови вселени

Објавено на 20.11.2018 во НовостиУште еден како Илон Маск сака да освојува нови вселени

Илон Маск со SpaceX е фокусиран за создавање на живот на Марс и комерцијализирање на превозот дотаму. Рускиот милијардер Јуриј Милнер сега излегува како еден вид на конкурент на Маск, голем филантроп и љубител на науката.

Милнер изјави официјално дека целта на неговата компанија е да „помогне во мисијата за откривање на вонземски живот или нов дом за човештвото“. Тој му го препушта  Марс на Маск, затоа што ќе продолжи со откривање на другите планети ккао што се Сатурн, Јупитер и Венера.

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}