Fortnite цела 2018 година се надминува себеси

Објавено на 30.11.2018 во НовостиFortnite цела 2018 година се надминува себеси

Fortnite стана ултра популарна игра во светот, која излезе пред 1 година. Во почетокот на ноември, онлајн играта ја играле дури 200 милиони корисници од цел свет, што е највисок рекорд кај игрите.

Fortnite Battle Royale на почетокот на 2018 ја имаше на две конзоли, па така стана уште попопуларна кај обожавателите на игри. Во јуни 2018, Fortnite веќе имаше 125 милиони регистрирани корисници, а на почетокот на ноември бројот се зголеми на над 200 милиони корисници, што е за пет пати повеќе од цифрите што играта ги забележа од почетокот на годинава. Пресметано е дека играта ја играат во секој момент дури по 8 милиони корисници.

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}