Microsoft стана визионерска компанија, идеалите на Џобс ги нема повеќе во Apple

Објавено на 30.11.2018 во НовостиMicrosoft стана визионерска компанија, идеалите на Џобс ги нема повеќе во Apple

Microsoft стана највредна компанија и го надмина Apple. Компанијата предводена од Сатја Надела предничи пред компнијата што ја води Тим Кук, поради тоа што привлече многу инвеститори со клауд услугите, кои се повеќе земаат замав. Експертите велат дека на компанијата на Стив Џобс и остана само iPhone, а после него нема ништо друго.

Стручните лица велат дека „падот на продажбата на iPhone е лоша порака за инвеститорите, затоа што Apple во основа е телефонска компанија, а на iPhone отпаѓаат над 60% од приходите и тоа трае веќе со години“. Компанијата од Купертин во моментот нема проблем со профитот, туку со продажбата, но тоа влијае лошо врз сликата и имиџот на компанијата што порано беше синоним за иновации во технологијата. Прочитајте повеќе:


 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}