Chromium ќе биде новата замена за неуспешниот Microsoft Edge!?

Објавено на 04.12.2018 во НовостиChromium ќе биде новата замена за неуспешниот Microsoft Edge!?

Microsoft Edge беше креиран со најновите веб технологии, со цел да биде компатибилен со сите современи технологии. Меѓутоа, има проблем со кочењето и тоа е она во што Microsoft потфрли за да го направи конкурентен на пазарот. Очигледно и ова беше неуспех после претходникот - Internet Explorer. 

Поради тоталниот неуспех, Microsoft продолжува понатаму со нов прелистувач - Chromium проект со отворен код. Од неофицијални извори, компанија што соработува со Microsoft за Edge, се открива дека Edge наводно нема да продолжи со функција. Новиот прелистувач би бил Chromium, со отворен код како што се креираше и Google Chrome.

Новиот проект е со кодно име Anaheim и се уште немаме детални информации дали ќе биде замена за претходниот прелистувач или ќе биде целосно променет. Наводно, тој ќе биде новиот прелистувач за Windows 10 оперативен систем.

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}