Најнов патент за идните смартфони на Samsung

Објавено на 05.12.2018 во НовостиНајнов патент за идните смартфони на Samsung

Еден од претстојните смартфони на Samsung би можел да биде со дисплеј без рамки, значи нема да има ниту точка од рамка. Страните на телефонот се користат како дополнителни дисплеи со контроли на допир, нешто што Samsung го претстави со лансирањето на Galaxy edge предводниците.

Такви слики неодамна беа забележани на WIPO (World Intellectual Property Organization) од LetsGoDigital, што е доста необично. Компаниите обично додаваат слики од продуктот кога ќе документираат патент од дизајнот.

За патентите од WIPO се знае дека дисплејот на телефонот е флексибилен, но нема детали за страните на уредот, освен иконките што можеме да ги видиме на шемата. Прочитајте повеќе:


 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}