Зошто HMD ја одложи надградбата на Nokia 8?

Објавено на 08.12.2018 во НовостиЗошто HMD ја одложи надградбата на Nokia 8?

HMD Global се предомисли и ја одложи планираната софтверска надградба на смартфонот Nokia 8 со последната достапна верзија на оперативниот систем Android 9.0 Pie. Според информациите причина за ваквата одлука е да му се даде простор на новиот Nokia 8.1 кој неодамна влезе во продажба и засега тој има предност.

Откако ќе финишира почетната фаза на иницијална продажба се очекува Nokia 8 повторно да влезе во игра и да ја добие очекуваната надградба со Android 9.0 Pie. По завршување на празничната сезона некаде на почетокот на јануари Nokia 8 ќе има целосна надградба на софтверот, па корисниците ќе треба да почекаат уште еден месец најмалку.

Автор: Aleksandar Stankov
 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}