На Google + се загрозени над 50 милиони корисници

Објавено на 11.12.2018 во НовостиНа Google + се загрозени над 50 милиони корисници

Google сега открива дека проблемот со нивната неуспешна социјална мрежа Google Plus е многу поголем, односно дека со проблематичниот API код загрозени се над 50 милиони корисници и нивните лични податоци.

Грешката во софтверот на Google + им овозможувала на девелоперите на апликации да имаат пристап до целосниот профил на корисникот со негово име, слика, мејл и други сензитивни информации.

Затоа Goooge реши Plus мрежата целосно да ја деактивира многу порано, во април годинава наместо во август како што првично беше планирано.

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}