Еве како сами да проверите дали сте погодени од новиот Facebook баг

Објавено на 19.12.2018 во НовостиЕве како сами да проверите дали сте погодени од новиот Facebook баг

Социјалната мрежа е погодена од баг што ги направи ранливи фотографиите на 6.8 милиони корисници и пристап на над  1.500 апликации, за што претходно пишувавме. Facebook го реши проблемот и сега планира да им издаде посебна алатка на девелоперите што ќе утврди кои се корисници се погодени од багот.

За сета среќа не мора да ги чекате девелоперите за да откриете дали вашиот профил е компромитиран, затоа што истото тоа може и сами да го проверите рачно. Багот беше активен 12 дена од 13 до 25 септември, а за тоа време бројни други апликации можеле да пристапат кон вашата фото галерија и да ги гледаат фотографиите што не се за јавноста. Затоа Facebook изработи наменска страница за помош со цел да проверите дали се наоѓате меѓу милионите погодени корисници и може да и пристапите на овој линк

Ако вашиот профил е безбеден, треба да ви излезе ваква порака, во спротивно, ќе се појави список со проблематични апликации:

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}