Што мислите за Facebook после сите скандали?

Објавено на 28.12.2018 во НовостиШто мислите за Facebook после сите скандали?

Корисниците општо веќе имаат ниско ниво на доверба во Facebook, затоа што многу лични податоци за корисниците протекоа од компанијата. Изненадувачки факт е тоа што корисниците се зголемуваат, наместо да се намалуваат. Како и да е, без разлика што Facebook ги има вашите лични податоци, и да го избришете профилот, веќе ви нема спас.

Голема е веројатноста за вашите лични податоци да се веќе споделени со неколку компании со кои што соработува Facebook. Бришењето на вашиот профил, дефинитивно нема ништо да смени на Facebook. Што значи тоа? Постои масовно движење за #deletefacebook, но бројот на корисници сепак продолжува да се зголемува. Фрапантно е тоа што дури и да го избришете вашиот профил, вашите лични податоци остануваат засекогаш на серверите на Facebook.

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}