Социјалните мрежи се одговорни за депресијата кај тинејџерите

Објавено на 04.01.2019 во НовостиСоцијалните мрежи се одговорни за депресијата кај тинејџерите

Фамилијата треба да размисли за ограничувањето на користењето на мобилни во тинејџерските спални соби. Тинејџерите имаат двојно поголема веројатност за појава на симптоми на депресија, поврзани со користењето на социјалните мрежи, најмногу поради онлајн злоставувањата, пореметувањето на спиењето и незадоволството од сопственото тело и падот на самодовербата, тврдат експертите.

Со анализа на истражување спроведено со 11.000 млади луѓе во Велика Британија, истражувачите заклучиле дека 14 годишните девојчиња се почести корисници на социјалните мрежи, меѓу кои две петини ги користат социјалните мрежи повеќе од три часа на ден. Прочитајте повеќе:


 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}