USB-C добива заштита против злонамерни кодови

Објавено на 06.01.2019 во НовостиUSB-C добива заштита против злонамерни кодови

Се би требало да се случува автоматски, штом USB уредот, кабелот или полначот ќе се спојат со уред без било каков дополнителен ангажман на корисниците. Откако USB влезот е во употреба, експертите за компјутерска безбедност предупредуваат за можноста од пренос на злонамерен код со самото приклучување на заразениот USB полнач или уред.

Со цел повеќе уреди во светот да користат USB-C влезови за поврзување, полнење и пренос на податоци, од непрофитната организација USB Implementers Forum (USB IF) одлучиле да покренат своја USB-C автентична програма. Идејата е сопственикот на уредот да се заштити од неприкладни USB полначи и така да го намали ризикот од зараза преку малициозен код.  

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}