Siri конфузно одговара кој е претседател на Куба, прашајте ја...

Објавено на 06.01.2019 во НовостиSiri конфузно одговара кој е претседател на Куба, прашајте ја...

Тие што имаат iPad или iPhone може да ја прашаат провокативни прашања личната асистентка Siri за да станат нов извор за забава како што се на пример „која е смислата на животот“. Интересно е тоа што кога Кубанците ја прашуваат кој е претседател на Куба, биле изненадени кога Siri одговорила дека постојат двајца шефови на државата: Раул Кастро и Мигел Дијаз-Канел. 

Кога прашањето било поставено на шпански, сликите од Кастро и Дијаз-Канел излегуваат една до друга, наведени како "Jefe de Estado" (претседател на држава). Американските корисници добиле ист одговор: слики со двајца државници што се појавуваат со симболот на претседателот. 

Автор: Aleksandar Stankov
 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}