Илон Маск откри како ќе изгледа неговиот вселенски брод

Објавено на 07.01.2019 во НовостиИлон Маск откри како ќе изгледа неговиот вселенски брод

Илон објави на својот Twitter профил слика до Starship. Се работи за неговиот нов вселенски брод, кој ќе биде наменет за патници и експедиција на Месечината. Патувањето до Месечината е планирано да се реализира во 2023 година.

„Starship што се тестира ќе изгледа слично како на оваа слика. Оперативниот вселенски брод ќе има и прозорци“, пишува Илон Маск.

Името на Big Falcon Rocket Маск го промени во Starship во ноември, 2018 година, за кој вели дека е познат првиот патник за патувањето до Месечината. Тој ќе биде еден јапонски милијардер, на кого уште не му е познато името. 

Автор: Aleksandar Stankov
 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}