Samsung ги интегрира Google Assistant, Alexa, и iTunes на своите смарт ТВ

Објавено на 08.01.2019 во НовостиSamsung ги интегрира Google Assistant, Alexa, и iTunes на своите смарт ТВ

Амбициите на Samsung што се спомнаа од декември 2018, сега се реализирани. Јужнокорејската компанија ги интегрира Google Assistant, Amazon Alexa и iTunes во своите смарт телевизори. Google Assistant и Amazon Alexa нема нативно да бидат инсталирани на Samsung ТВ, туку уредите што имаат поддршка за нив наскоро ќе добијат еден вид на интеграција, со што ќе им се дозволи пристап за да функционираат тандемски со смарт телевизорите на компанијата.

Ова значи дека Assistant и Alexa-овозможените уреди ќе бидат во улога на далечински управувачи за телевизорите и сите стриминг уреди и покрај лимитираните опции. Смарт звучниците беа долго време компатибилни со смарт телевизорите од многу брендови, па затоа би било добро да се биди конечно како Samsung се отвара за платформите на Google и Amazon. Старите модели на телевизори ќе ги добијат овие функционалности преку firmware надградба.

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}