Годинава ќе има 30 смартфони со 5G

Објавено на 09.01.2019 во НовостиГодинава ќе има 30 смартфони со 5G

Според очекувањата на Qualcomm годинава ќе има дури 30 смартфони кои ќе бидат подготвени за работа со новата 5G технологија која треба допрва да биде ставена во тест фаза на употреба.

Сепак, временската дистанца од најмалку две години до почетно активирање на 5G мрежата, нема да ги спречи производителите на смартфони да бидат подготвени и да можат да се пофалат дека веднаш имаат мобилни уреди кои се компатибилни со новите мрежни инфраструктури.

Повеќето нови смартфони со 5G антена ќе го користат Snapdragon X50 модемот на Qualcomm кој е наменет за работа со спектарот на френкфенции од 2.5GHz.

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}