Samsung претстави Micro LED телевизор со големина што се прилагодува

Објавено на 09.01.2019 во НовостиSamsung претстави Micro LED телевизор со големина што се прилагодува

Благодарение на Micro LED технологијата, корисниците може сами да ја менуваат големината на екранот на телевизорот. Samsung ја претстави оваа иновација во модуларна технологија на Micro LED екран за време на First Look CES настанот во Лас Вегас. 

Новата Micro LED технологија содржи 75-инчен дисплеј и 219-инчен Wall и други различни големини, облици и конфигурации за новата генерација на модуларен Micro LED екран, добитник на Наградата за иновации, 2019 CES. Samsung Micro LED технологијата располага со интелигентни екрани што се прилагодуваат. Samsung TV составени се од mikro LED модули, со милиони аноргански црвени, зелени и сини микроскопски LED чипови, кои го емитираат сопственото светло за да креираат брилијантни бои на екранот, овозможувајќи неспоредлив квалитет на сликите. 

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}