Заврши златниот период на Apple, кинезите го „бојкотираат“ iPhone

Објавено на 10.01.2019 во НовостиЗаврши златниот период на Apple, кинезите го „бојкотираат“ iPhone

Apple во последните неколку години изгуби над 300 милијарди долари пазарна вредност, а проблемите на компанијата се уште не завршуваат. Тим Кук ги предупреди инвеститорите неодамна за намалена побарувачка на нивните продукти во Кина, поради што очекуваат намалување на приходите во последниот квартал од 2018. 

До неодамна Apple беше компанија со најголема вредност во светот, но сега паѓа како жртва од американско-кинеската трговска војна. Но, не е само тоа, туку и превисоките цени на телефоните и презаситеноста на пазарот со смартфони. Истражувањата потврдуваат дека корисниците веќе не купуваат на секои две години телефон, туку на секоја трета година.

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}