Протекоа детали за камерата на Samsung Galaxy S10

Објавено на 14.01.2019 во НовостиПротекоа детали за камерата на Samsung Galaxy S10

Имаме уште шест недели додека Galaxy S10 да дебитира, а во меѓувреме излегоа многу нови информации за камерата и дизајнот. Сите Galaxy S10 модели ќе бидат со подобрена камера во споредба со Galaxy S9.

Тоа значи дека добиваме подобрен автофокус и оптичка стабилизација на сликата (OIS), две алатки што ќе го подобрат квалитетот на 4K видео снимањето. Главната камера ќе има поддршка за Super Slow-Mo видео снимање, Bright Night режим, што значително ќе ги подобри снимките за простории со намалена светлина. Ќе има и Stage Lighting поддршка, што е директен опонент на портретскиот режим на Apple. Примарниот сензор ќе има широко аголна камера од 16 мегапиксели, овозможувајќи им на корисниците да фотографираат многу повеќе. Третата камера на Galaxy S10+ ќе биде 13 мегапиксели и плус со телефото леќи.Прочитајте повеќе:


 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}