Facebook открива дека работи на новиот проект LOL, за да привлече тинејџери

Објавено на 21.01.2019 во НовостиFacebook открива дека работи на новиот проект LOL, за да привлече тинејџери

"LOL" моментално е во бета тестирање, па уште не е јасно дали само ќе биде додаток во Facebook апликацијата или ќе прерасне во посебна апликација. Facebook веќе со години го има проблемот со тоа што неговите корисници се повеќе се стари, а младите ги игнорираат и заминуваат на други социјални мрежи.

Досега во Facebook тој проблем се обидоа да го решат преку IGTV, Watch и Lasso, но ништо не успеа. Facebook сега работи на LOL, посебен додаток за да прикаже смешни видеа, GIF- ови и мемеа. Уште нема многу информации за самиот LOL, освен дека е насочен кон тинејџерите и дека моментално го тестираат околу 100 бета тестери. 

Автор: Aleksandar Stankov
 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}