Најредовниот Nokia 5 сега добива Android 9.0 Pie

Објавено на 25.01.2019 во НовостиНајредовниот Nokia 5 сега добива Android 9.0 Pie

Nokia 5 кој во 2017 година беше лансиран со Android 7.0 Nougat системот се покажа како еден од најредовните смартфони кога се во прашање софтверските надградби. Една година подоцна ја доби Oreo надградбата, а сега директорот Џухо Сарвикас најави дека ќе стартува уште една надградба.

Да, Nokia 5 како еден од постарите смартфони од средната класа е оспособен за надградба со најновата верзија на оперативниот систем Android 9.0 Pie, со што се очекува да ги подобри генералните перформанси како и да ги користи најновите софтверски алатки.

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}