Apple се извинува со ветување за поправка на багот во FaceTime

Објавено на 03.02.2019 во НовостиApple се извинува со ветување за поправка на багот во FaceTime

На крајот на минатиот месец информиравме за багот на FaceTime, што им овозможи на iPhone корисниците да започнат групен видео чет и да слушаат аудио од секој поединечен учесник во разговорот, дури и пред повикот да биде прифатен. 

„Го отстранивме Group FaceTime багот од серверите на Apple и ќе лансираме надградба на софтверот за повторно да ја овозможиме оваа алатка за корисниците следната недела“, напиша Apple. 

Со други зборови, багот им дозволил на корисниците на iPhone тајно да слушаат приватни разговори на други iPhone корисници што не би требало да учествуваат во повикот. Apple брзо реагираше и го оневозможи групниот FaceTime, со ветување дека софтверот ќе се поправи и наредната недела ќе биде се во ред. 

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}