Популарното јајце од Instagram сега собира лајкови за менталното здравје

Објавено на 05.02.2019 во НовостиПопуларното јајце од Instagram сега собира лајкови за менталното здравје

Прво јајцето беше објавено на Instagram со цел да може да го собори рекордот на Кајли Џенер за најпопуларна слика на социјалната мрежа. Досетлива група на луѓе се собрале и ја искористиле популарноста на нјајцето за да се подигне свеста за менталното здравје.

„Уф, сега се чувствувам многу подобро. Ако и вие чувствувате притисок, посетете го talkingegg.org за да дознаете повеќе. Ајде заедно да ја дополниме листата“, пишува на фотографијата, со прикачен линк со список на земји и служби за ментално здравје за помош на луѓето во истите држави.

Јајцето претходно собра неверојатни 52 милиони лајкови, кое сега излегува дека е дел од здравствена кампања. Јајцето Јуџин е сега напукано поради „притисок што го почувствувало“ од јавноста. Прочитајте повеќе:


 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}