Алгоритмите на Фејсбук детектираа голотија на статуи објавени од музеј

Објавено на 05.02.2019 во НовостиАлгоритмите на Фејсбук детектираа голотија на статуи објавени од музеј

Музејот за историја и уметност во Женева објави дека Фејсбук забранил објавување на фотографии на разголената статуа на Венера, која само делумно била разголена, како и акт на маж на колена, за кои тие се надевале да ги објават на својот профил, со цел да ја привлечат публиката за претстојната изложба.

Музејот соопшти официјално и на својот Твитер профил дека сака да ја претстави изложбата „Цезар и Рона”, а ги објавија и фамозните фотографии. Фејсбук се уште нема коментар за ова блокирање на голите статуи.

Автор: Aleksandar Stankov
 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}