140 милиони долари во криптовалути се заробени после смртта на сопственикот

Објавено на 05.02.2019 во Новости140 милиони долари во криптовалути се заробени после смртта на сопственикот

Откако починал сопственикот на криптовалути со вредност од 137 милиони долари, најголемата канадска берза за криптовалути Квадрига, нема пристап кон неговите средства. Проблемот е тоа што Џералд Котен, сопственикот на криптовалутите, бил единствениот овластен за пристап кон овие милиони.

Џенифер Робертсон, сопругата на починатиот 30 годишен човек го немала кодот, затоа што Котен ја извршувал својата работа за компанијата со високо ниво на тајност. Компанијата поднела судско барање за заштита на кредиторите, но не успеале да ги лоцираат и да ги заштитат резервите после смртта на сопственикот Џералд Котен во декември. 

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}