Apple сам ќе развие 5G модем

Објавено на 07.02.2019 во НовостиApple сам ќе развие 5G модем

Apple во иднина ќе има сопствени мобилни модеми кои ќе поддржуваат 5G мобилна конекција, а нивниот развој стартува уште оваа година.

Дивизијата на Apple задолжена за развој на чипови во наредните години ќе се фокусира на изработка на сопствен 5G модем за што ќе вложи стотина милиони долари.

Главната причина за ваков чекор е спорот кој настана до Qualcomm и високата провизија која ја плаќа на надворешните добавувачи, па така сега подобро ќе ја контролира цената на iPhone смартфоните.

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}