iPhone 2019 ќе има USB Type C?

Објавено на 09.02.2019 во НовостиiPhone 2019 ќе има USB Type C?

Apple годинава нема да примени голем број на измени во дизајнот на новите смартфони од 2019 генерацијата на iPhone, но затоа пак се очекуваат помали додатоци кои би ги направиле уредите побрзи и пофункционални.

Меѓу планираните новитети за iPhone 2019 е додавање на USB Type C приклучок кој ќе овозможи супер брзо полнење на батеријата, но и поголема компатибилност со секаков вид на надворешни уреди бидејќи овој приклучок многу почесто се применува отколку Lightning конекторот, па така на корисниците нема да им бидат потребни адаптери за кабелот и самиот влез.

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}