Nokia 2 наскоро со опција за надградба до Android 8.0 Oreo

Објавено на 09.02.2019 во НовостиNokia 2 наскоро со опција за надградба до Android 8.0 Oreo

HMD Global ја финишираше бета фазата на тестирање на поновиот софтвер со Android 8.0 Oreo наменет за евтиниот смартфон од основната класа Nokia 2, па така наскоро се очекува целосната и финална надградба да биде целосно готова и ставена на располагање.

Тоа што е интересно е дека Nokia 2 има само 1 GB RAM, па така на самите корисници ќе им биде оставен избор дали сакаат да ја прифатат надградбата со Android 8.0 Oreo или пак да останат со стабилната верзија на Android 7.0 Nougat. 

Со новиот софтвер на Android 9.0 Oreo корисниците би ги добиле сите понови додатоци и подобрувања, но можно е побавна реакција на интерфејсот, па затоа изборот останува на нив.

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}