Тим Кук повикан да сведочи за скандалот со FaceTime

Објавено на 11.02.2019 во НовостиТим Кук повикан да сведочи за скандалот со FaceTime

Главниот извршен директор на Apple Тим Кук е повикан од Конгресот на САД да сведочи пред Комитетот за трговија со цел да го објасни поведението на Apple при скандалот со FaceTime апликацијата за iPhone.

Грешката била пријавена од 14 годишно момче, но од Apple не реагирале веднаш. Потоа Томпсон објавил и видео во кое ја објаснува грешката со FaceTime и да ти кога скандалот се прошири следеше реакција.

Младиот Томпсон ќе добие парична награда и ќе му биде финансиран колеџот. Од Apple ветија и дека ќе го променат системот на добивање на дојави од страна на корисниците за можни грешки во системот.

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}