Apple наскоро стартува стриминг сервис контра Netflix

Објавено на 14.02.2019 во НовостиApple наскоро стартува стриминг сервис контра Netflix

Apple е подготвен наскоро да го стартува сопствениот стриминг сервис кој ќе понуди квалитетни видео содржини и ќе може да се гледа и преку Apple TV и други iOs уреди.

Новата дигитална платформа ќе нуди серии и филмови, но на неа нема да бидат присутни содржини од најпопуларните стриминг сервиси како Netflix кој препрасна во лидер со оригинални филмски и ТВ проекти.

Засега нема информации колку ќе чини месечната претплата на стриминг сервисот на Apple и колку надворешни продукции ќе се нафатат во креирање на содржините.

Автор: Aleksandar Stankov
 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}