365 дена се тестирани OLED телевизорите за проверка дали екраните „горат“

Објавено на 14.02.2019 во Новости365 дена се тестирани OLED телевизорите за проверка дали екраните „горат“

2019 година ќе имаме многу нови модели со OLED дисплеи, затоа експертите сакале да ги тестираат предвремено. OLED дисплеите имаат подобра слика од LCD моделите, иако оваа технологија може да има проблем со загревање.

Станува збор за ситуација, кога поради претерано гледање на одреден канал, на дисплејот може да се појави и неговото бледо лого, кое не исчезнува кога ја менувате програмата. Затоа се тестирани девет OLED телевизори за да се утврди сериозниот проблем. Во првиот тест се тестирани OLED, IPS (LCD) и VA (LCD), а во вториот тест имало шест OLED телевизори, за да се утврди како содржината што се гледа на него, може да влијае на светлината и ризикот нешто да загрее на екранот. Погледнете на видеото одозгора каков е ефектот.

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}