Google Lookout е апликација што ќе им помага на лицата со слаб вид

Објавено на 15.03.2019 во НовостиGoogle Lookout е апликација што ќе им помага на лицата со слаб вид

Со оглед на тоа што околу 1,3 милијарда луѓе во светот имаат оштетен вид, од кои 36 милиони се слепи, Google ја лансираше апликацијата Lookout со вештачка интелигенција. Намената на апликацијата е да им служи на лицата со слаб вид.

Lookout се отвара преку телефонот и ви дава звучен опис на објектот кон кого ја насочувате камерата на смартфонот. Апликацијата има режим за истражување (Explore mode), режим за пазарување (Shopping mode), кој е супер ефикасен за скенирање на бар-код или вчитување на валута и режим за брзо читање (Quick Read mode), при што текстот се чита кога ќе ја насочите камерата кон текстот.

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}