Gboard за iPhone сега дава директен превод како што пишувате

Објавено на 17.03.2019 во НовостиGboard за iPhone сега дава директен превод како што пишувате

Google лансираше нова верзија на мобилната апликација за виртуелна тастатура GBoard која сега за iOs уредите како iPhone и iPad овозможува директен превод на текст, без потреба надворешно да ја отворате Google Translate апликацијата или пак да преведувате преку веб верзијата.

Во смарт копчето на Gboard за iOs ќе може да ја активирате опцијата за преведување на текст на над стотина светски јазици кои се поддржани од Google Translate и да продолжите со пишување на пораката или текстот.

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}