3-годишно дете со погрешна лозинка го заклучил iPad на 25 милиони минути

Објавено на 11.04.2019 во Новости3-годишно дете со погрешна лозинка го заклучил iPad на 25 милиони минути

Американскиот новинар Иван Оснос се пожалил преку Twitter на ситуацијата со својот 3 годишен син, кој упорно се обидувал да ја погоди лозинката за отклучување на iPad. Претходно родителите ги обезбедија таблетите од децата со лозинка, но сега се во опасност поради загрешување на лозинката.

После последното заклучување iPad е блокиран на 25 милиони минути, што е еднакво на 48 години. Тој го објави ова за да побара помош, но од корисниците доби само шегобијски коментари. На страницата на Apple пишува дека во случај на погрешно внесување на лозинката на iPhone, iPad и iPod, се оневозможува користењето на уредот, а податоците од него се бришаат. Овде е објаснето како корисниците може повторно да го вратат уредот на фабричките поставки.

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}