Ако имате профил на Hotmail, MSN и Outlook, променете ги лозинките

Објавено на 16.04.2019 во НовостиАко имате профил на Hotmail, MSN и Outlook, променете ги лозинките

Корисниците на сервисите на Microsoft: Hotmail, MSN и Outlook, немаа среќа овие денови. Microsoft открива дека e-mail сервисите биле компромитирани. Microsoft веднаш после откривањето на хакери веднаш реагирал и го блокирал нивниот пристап, но се проценува дека злонамерникот безгрижно се прошетал по туѓите сметки во рок од неколку месеци. 

Хакерот успеал да влезе во корисничкиот систме и така дошол до одреден број на лозинки, e-mail адреси и самите мејлови. Од Microsoft истакнуваат дека е зголемен надзорот на компромитираните профили и им препорачуваат на корисниците да ги променат своите лозинки и да бидат внимателни при отварањето на e-mail пораките со сомнителни адреси за плаќања.

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}