Полска не е подготвена да ја прекине опремата на Huawei

Објавено на 17.04.2019 во НовостиПолска не е подготвена да ја прекине опремата на Huawei

Huawei сепак нема целосно да биде исклучен од опремата за инфраструктурата на Полска за 5G технологија. Тоа се должи на исклучително високите трошоци за мобилните оператори, потврдува министер од владата на земјата. 

Кинескиот бренд моментално е во конфликт со Западот, поради обвинение дека мрежата ја користи за шпионски цели. Поради таа причина Полсла изјави официјално дека сака да го исклучи Huawei од својата инфраструктура за 5G мрежата. Полска сега би се адаптирала кон построго регулирање и ограничување на 5G мрежата, а веќе ги игнорира барањата за забрана на опремата од Huawei, кој дефинтиивно дава најниски цени. 

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}