Променете ги лозинките на Instagram, Facebook повторно ја зафркна работата

Објавено на 20.04.2019 во НовостиПроменете ги лозинките на Instagram, Facebook повторно ја зафркна работата

Facebook во март призна дека чувал стотици милиони лозинки од своите корисници, кои се целосно незаштитени, во обичен текстуален облик на своите сервери. Истите биле достапни за нивните вработени, а некои забележале дека меѓу оштетените се наоѓаат и корисниците на Instagram. 

За корисниците е слаба утеха дека „истрагата утврдила дека тие лозинки не биле злоупотребени или неовластено користени“. Првата цифра беше околу 10 илјади незаштитени лозинки на корисници на Instagram, но цифрата е корегирана, која конкретно изнесува милион. За секој случај, веднаш променете ги лозинките на двете социјални мрежи.

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}