Facebook ги заострува правилата за пренос на live видеа

Објавено на 15.05.2019 во НовостиFacebook ги заострува правилата за пренос на live видеа

Facebook објави дека ги заострува правилата за 'livestream' услугата, со оглед на тоа што вооружен напаѓач снимаше во живо на социјалната мрежа како убива 51 лице во две џамии во градот Кристчурч. Facebook ја претстави новата „еден прекршок“ политика, со што привремено им забранува пристап на луѓето што претходно биле под дисциплинска постапка, оти ги прекршиле најстрогите правила било каде на страницата.

Тоа го оневозможува пристапот на Live услугата. "Одлуката на Facebook е добар за прв чекор во ограничувањето на можностите дека апликацијата ја користат терористите и покажува дека делува на „Повикот од Кристчурч", објавил гласноговорникот на Кристчурч.

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}