Samsung и Huawei мирно ги решија правните спорови

Објавено на 17.05.2019 во НовостиSamsung и Huawei мирно ги решија правните спорови

Samsung и Huawei постигнаа согласност да ги прекинат сите правни спорови кои постојат меѓу нив, а се водат низ повеќе држави низ светот. 

Станува збор за правото на користење на патенти за различни мобилни технологии, па така Samsung се договорил да издава лиценци.

Точните финансиски детали од овој џентлменски договор меѓу Samsung и Huawei засега не се соопштуваат.

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}