Каква брзина постигна Samsung Galaxy S10 5G ?

Објавено на 17.05.2019 во НовостиКаква брзина постигна Samsung Galaxy S10 5G ?

Американскиот мобилен оператор Verizon ја стартуваше продажбата на 5G верзијата на супер смартфонот Samsung Galaxy S10 и притоа ги направи првите тестови на брзина на нивната експериментална мобилна мрежа.

Samsung Galaxy S10 5G на тестот направен од портпаролот Џорџ Коронеос постигна брзина на download од над 1Gbps. Така за околу 1 минута може да се симне цела ТВ серија со десетина епизоди.

Засега 5G мрежата е ограничена на симнување, но не и на прикачување на податоци, што значи дека корисниците за upload ќе се потпираат на 4G.Прочитајте повеќе:


 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}