Android лиценцата за Huawei вратена привремено

Објавено на 21.05.2019 во НовостиAndroid лиценцата за Huawei вратена привремено

Huawei повторно ја доби лиценцата од Google за користење на Android оперативниот систем во рок од 90 дена, и оваа мерка е ублажена по наредбата на Трамп американските компании да го стават кинескиот бренд на црна листа.

Во овие 90 дена Huawei ќе може да лансира нови смартфони за кои веќе има добиено лиценца од Google и меѓу нив најверојатно ќе биде и Huawei X со 5G мобилна мрежа.

Бидејќи рокот истекува во август Huawei ќе биде во тесна трка да добие лиценца за следната софтверска надградба со Android Q системот кој треба да се појави наесен.

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}