Замената за PlayStore на Huawei ни беше цело време пред очи

Објавено на 30.05.2019 во AndroidЗамената за PlayStore на Huawei ни беше цело време пред очи

App Gallery на Huawei веќе некое време беше присутна кај Huawei и Honor телефоните, што е сериозен обид за да се создаде алтернатива за Google Play Store. Според Bloomberg, Huawei им ја понуди апликацијата во 2018 година на производителите за да влезат на кинескиот пазар, ако почнат да прават софтвер за неговата App Gallery.

Како и сите производители на смартфони, Huawei бил свесен во која мера зависи од платформата на Google. Затоа се спремал за сето ова што претпоставил дека може да го чека во иднина. Од друга страна, Huawei има огромни ресурси на располагање и беше на пат да стане најголем производител во светот на смартфони, на што САД му се спротивстави. 

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}