5G буквално ќе „голта“ интернет

Објавено на 02.06.2019 во Новости5G буквално ќе „голта“ интернет

5G полека станува реалност, а во неколку земји веќе се имплементира инфраструктурата. Порастот на брзината на интернет ќе бара и многу поголеми интернет пакети. BBC го открил тоа кога извршил радио пренос преку оваа мрежа.

Преносот во живо е прекинат, а причината за тоа била недостаток на интернет на картичката што екипата ја користела. Тестирањето пред самото емитување покажало брзина на интернет од 260Mbps, што е навистина импресивно. Тоа ни демонстрира колку интернет сообраќај ќе користат 5G телефоните кога ќе станат достапни и кај нас.

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}