Samsung Galaxy S10 со 31% повисока продажба во Европа

Објавено на 13.06.2019 во НовостиSamsung Galaxy S10 со 31% повисока продажба во Европа

Samsung е најсупешен во Холандија од цела Европа, при што продал дури 100,000 уреди за само три месеци. Samsung најави дека продажбата на Galaxy S10 сеирјата во Холандија надминала 100,000 уреди во првите три месеци откако беше лансиран.

Оваа цифра не може да се спореди со онаа од американскиот и британскиот пазар, но е многу висока и претставува највисок рекорд досега. Компанијата во забелешка пишува дека Холанѓаните направиле пресврт со тоа што купиле за 31% повеќе предводници отколку во 2018, кога брендот испорача 69,000 примероци од моделот Galaxy S9 во истиот период од годината. Galaxy S10+ е продаден во 50,000 единици (50%) во црна верзија, 20,000 уреди (20%) се продадени во бела боја и на трето место е зелената верзија со 18,000 продадени парчиња (18%).

Автор: Aleksandar Stankov
 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}