САД ќе одобрува лиценци за компаните што сакаат соработка со Huawei

Објавено на 11.07.2019 во НовостиСАД ќе одобрува лиценци за компаните што сакаат соработка со Huawei

Американското министерство за трговија ќе издава лиценци за американските компании што сакаат да тргуваат со кинескиот технолошки гигант Huawei. Лиценците нема да се однесуваат за ситуации што се проценети дека се закана за националната безбедност.

Huawei сепак останува на црната листа, која не би требало да ја менува политиката за „презумпција на порекнување“, која се применува по барање на компании за издавање лиценци. По се изгледа дека ова е првиот чекор за стабилизирање на односите меѓу САД и Кина.

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}