Милиони Android корисници заразени со малвер

Објавено на 12.07.2019 во AndroidМилиони Android корисници заразени со малвер

Над 25 милиони Android корисници во цел свет се нападнати со подмолен малвер, кој изгледа како вистинска WhatsApp апликација. Всушност, се работи за лажна верзија на апликација што е полна со реклами.

Малверот познат под името "Agent Smith" ја искористува ранливоста во системот на Android, поради што израелската компанија за компјутерска безбедност Check Point го открила малверот и ги предупредува корисниците да ги ажурираат своите смартфони. Откриено е дека малверот се проширил преку продавницата за апликации 9apps.com, која е под контрола на кинеската компанија Alibaba. Најмногу заразени има во Индија, САД и Велика Британија. 

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}