IBM патентирал смарт часовник што може да се претвори во телефон и таблет

Објавено на 13.07.2019 во НовостиIBM патентирал смарт часовник што може да се претвори во телефон и таблет

Инженерите на IBM сакаат да направат нешто што би го имале во иднината. Патентиран е хибриден уред од телефон и таблет, кој би можел да биде три во едно – смарт часовник, телефон и таблет. 

Според скиците, уредот на IBM на прв поглед изгледа како класичен смарт часовник без рамки околу екранот со малку поголеми димензии во споредба со досегашните смарт часовници. Под екранот има ускладени панели, кои со специјален лизгачки механизам може да се поместуваат околу куќиштето на уредот и поврзувањето на четирите такви екрани ја зголемуваат површината до големината на екранот на досегашните смартфони. Со четири дополнителни екрани, смарт часовникот се трансформира во таблет со дијагонала од 8 инчи. 

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}