Sony Mylo 2

Објавено на 28.01.2008 во НовостиSony Mylo 2

Sony го претстави својот втор обид во доменот на персонални комуникатори, моделот Mylo 2.Станува збор за интересен мобилен уред најверојатно наменет за младата генерација која пред се очекува интересен дизајн и напредни можности. Во таа смисла, Mylo 2 е замислен како личен комуникатор преку кој неговите корисници можат во секое време да останат "поврзани".

Што се однесува до техничките карактеристики, Mylo 2 може да се пофали со WiFi конективност, 3.5 инчен WVGA (800x480) дисплеј, комплетна QWERTY тастатура на извлекување, 1.3 мегапиксели камера, медиа плеер, вградена поддршка за Skype, и 1 гигабајт внатрешна меморија која може да се прошири со Memory Stick Duo/Pro мемориска картичка. Информациите за процесорот и РАМ меморијата сеуште не се објавени.Веројатно некои ќе замерат зошто нема поддршка за мобилна телефонија, но земајќи го во предвид фактот дека првенствено станува збор за интернет пребарувач и медиа плеер, ваквата солуција се чини оправдана токму поради тоа што WiFi пристапните точки ги има практично на секој чекор, а голем број од нив се бесплатни.

Цената на Mylo 2 изнесува 299.99 долари.