Новости

И BlackBerry има своја Siri

Канадската компанија BlackBerry долго време го држеше во фиока гласовниот асистент за смартфоните кој беше делумно откриен уште во 2013...


BlackBerry го нуди најбезбедниот месенџер

Еден од главните адути на BlackBerry е понудата на заштитни системи за мобилна и интернет комуникација како што се BlackBerry Messenger...


BlackBerry наскоро со гласовен Intelligent Assistant

Програмерите кои работат на новата верзија на оперативниот систем BlackBerry 10.3 откриваат дека во софтверот постои апликација која ќе...


Viber конечно доаѓа на BlackBerry 10

Viber пред една година најави дека во изработка е посебната апликација која ќе може без проблем да функционира на смартфоните од...


Како да гледате YouTube видеа на BlackBerry

Корисниците на BlackBerry за жал немаат оригинална апликација од бесплатниот видео сервис YouTube за своите мобилни, па принудени се да...


Надградбата за BlackBerry 10 пристигна - Еве што е ново

Смартфоните од најновата генерација на канадскиот производител ја добија софтверската надградба на оперативниот систем BlackBerry 10.2.1...


Skype пристигнува кај BlackBerry Z10

Корисниците на BlackBerry Z10 наскоро ќе добијат официјална апликација за Skype VoIP сервисот за комуницирање со интерфејс кој целосно ќе...


Flipboard доаѓа кај BlackBerry 10 смартфоните

Компанијата BlackBerry е пред финансиски колапс и во наредните месеци ќе се знае конечното решавање на состојбата, но тоа не значи дека...


Skype сега и на BlackBerry Z10

Skype најкористениот VoIP сервис за комуникација конечно добива своја целосно функционална верзија наменета за новиот смартфон на...


BlackBerry Q10 од 24 каратно злато

Новиот претставник на канадската компанија BlackBerry Q10 ја започна својата офанзива на 1-ви мај и ја продолжи традицијата на BlackBerry...


Каде исчезнаа 10.000 Android апликации за BlackBerry

Пред да биде промовиран новиот оперативен систем BlackBerry 10 официјалните лица на канадската компанија најави дека платформата ќе биде...